• Wed. Oct 4th, 2023

De grote tabaksoverschotten

Byadmin

Mar 10, 2023

Grote tabak is echt groot. Het is groot in geld. Het is groot op de markt en heeft zelfs een grote invloed. Het is vooral groot in vernietiging. In China sterven meer dan mensen aan tabaksgerelateerde ziekten. Dat aantal zal de komende jaren oplopen tot miljoenen, aangezien jaarlijks 3 miljoen mensen extra nicotineverslaafden worden.

Deze naam die tabaksfabrikanten omschrijft als groot, kwam niet toevallig. Het beschrijft het bedrog en het wantrouwen waarmee rekening moet worden gehouden bij de omgang met de industrie. De belangrijkste motivatie van degenen die de leiding hebben bij grote tabak en standaard de hele keten die zijn belangen behartigt, is winst.

Een juridische schikking uit 1998 waarbij verschillende staten in Amerika en de tabaksindustrie betrokken waren, zorgde ervoor dat tabaksfabrikanten geen actie meer ondernamen, direct of indirect, gericht op jongeren… in de reclame, promotie of marketing van tabaksproducten.

Toen de schikking werd getroffen, stegen de grote tabaksspijkersigaretten bekijk website de marketingbudgetten met procenten tot een record. Dit zou zich vertalen in miljoenen dollars die per dag aan tabaksreclame worden uitgegeven. AJ Reynolds, een van de drie grootste tabaksfabrikanten in de Verenigde Staten, introduceerde zelfs sigaretten met snoepsmaak nadat hij sigaretten met stripfiguren op tieners had geïntroduceerd.

De tabakstienermarkt blijkt een markt te zijn waar de grote tabaksindustrie moeilijk omheen kan. Toch worden er nog steeds verboden lijnen overschreden. Bijna 100 procent van alle volwassenen die tegenwoordig roken, begon in hun vroege jaren. Zonder deze markt van tieners aan te boren, is de toekomstige tabaksmarkt bijna ten dode opgeschreven.

Van tabaksbedrijven is bekend dat ze actief campagne voeren tegen rookwetten die bedoeld zijn om het publiek te beschermen tegen meeroken en tieners te beschermen tegen roken. Ze hebben vaak twijfel gezaaid over onderzoek dat door de reguliere wetenschap is gedaan en de resultaten die tegen het roken van tabak zijn, in diskrediet brengen.

Maar als tabaksfabrikanten erin zouden slagen de tienermarkt aan te boren, zal een hele generatie verloren gaan aan de destructieve gevolgen van tabak. Economie├źn zullen zware verliezen lijden door ziekteverzuim en een ondraaglijke rekening voor de volksgezondheid.

Grote tabaksoverschotten worden zichtbaar, zelfs in ontwikkelingslanden. Sinds de snelle en vastberaden implementatie van tabaksverboden in het westen, hebben tabaksfabrikanten hun focus verlegd naar landen met een versoepelde tabaksregelgeving. Het algehele resultaat is een bedreiging voor de voedselzekerheid van de gemeenschap, nu boeren overgaan op het verbouwen van de meer lucratieve tabaksoogst in landen waar zelfvoorzienende landbouw de manier is om te overleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *