Hoewel niet alle staten het gebruik van een helm vereisen bij het rijden op een motorfiets, is een helm nog steeds het belangrijkste stuk uitrusting dat we kunnen dragen om onszelf te beschermen. Leren jassen, chaps en leren laarzen zijn ook zeer belangrijke vormen van beschermingsmiddelen. Maar laten we ons vandaag concentreren op de helm. Sommige mensen zeggen misschien dat helmen oncomfortabel zijn. Sommige mensen zeggen misschien dat het niet cool is. Maar het komt erop neer dat ze levens redden. Het eerste dat u doet als u in een auto stapt, is uw veiligheidsgordel vastmaken. We doen dit niet omdat we het willen gebruiken. Doe het wanneer nodig om schade te voorkomen.

Motorhelmen zijn niet anders. We dragen geen helmen om ze te gebruiken, we dragen ze met de bedoeling een beschermende barrière te plaatsen tussen ons hoofd en de gevaren die we kunnen tegenkomen. Dit kan gebeuren door contact met vliegende voorwerpen of de grond in onvoorziene ongevalsituaties. Ongelukken kunnen zo simpel zijn als met uw voeten onder het grind glijden. Vliegende objecten kunnen in de vorm van vogels komen. De realiteit is dat je nooit weet wat er tijdens je reis zal gebeuren, dus het is altijd het beste om voorbereid te zijn.

De helm is ontworpen om alle krachten op te vangen en de nodige barrière te creëren om het hoofd te beschermen tegen verwondingen. Een helm fungeert niet als een hulpmiddel om alle gevaren uit te sluiten, maar het vermindert zeker de hoeveelheid schade die bij een ongeval aan uw hoofd, gezicht of leven kan ontstaan. Samen met de andere basisbescherming die eerder is besproken, bieden helmen extra bescherming. Koop op www.allehelmen.nl elk soort adventure helm om verkeersongevallen te voorkomen.

Naast veiligheidsoverwegingen bieden helmen extra comfort waar veel rijders van genieten. In tegenstelling tot rijders die beweren dat helmen oncomfortabel zijn, stellen ze dat helmen om een ​​aantal redenen bijdragen aan het comfort. Het gebruik van een motorhelm kan windgeruis in je oren aanzienlijk verminderen. Voeg een gelaatsscherm toe en de helm beschermt je tegen kou en regen, en verhoogt ook je comfort. Onnodig te zeggen dat het de boodschap naar anderen stuurt dat je een serieuze rijder bent. Dat gezegd hebbende, hebt u de risico’s zorgvuldig overwogen en beseft u dat dit de juiste aanpak is, ongeacht de wet.

De conclusie is deze. We bukken niet in onze auto’s en rijden niet naar ons werk of winkels. Omdat het vastmaken van onze veiligheidsgordels en het besef dat er dingen gebeuren waar we geen controle over hebben, het risico op blootstelling aanzienlijk kan verminderen. Motorhelmen zijn niet anders. We dragen het niet om het te gebruiken, we dragen het niet alleen omdat het verantwoordelijk is om te doen, maar ook omdat het de beste manier is om ons te beschermen tegen onvoorziene gevaren. Dus of het nu zwart, paars of roze is, het maakt niet uit of je je DOT-goedgekeurde helm vastmaakt wanneer je aan je volgende avontuur begint. Het biedt ook een nieuw niveau van comfort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.