• Wed. Oct 4th, 2023

Hoe taxidiensten gebruiken in het buitenland

Byadmin

Mar 11, 2023

 

Of het nu gaat om een korte zakenreis of een vakantie, voor internationale reizen maakt u vaak gebruik van lokale taxidiensten. In de meeste gevallen doen taxichauffeurs eerlijk hun werk, maar soms ontstaan er problemen. In dit artikel proberen we je enkele tips te geven over hoe je je moet gedragen als je een taxi naar het buitenland neemt.

Je hebt misschien ervaring met een taxiservice in Korea, maar het is duidelijk dat het een beetje anders zal aanvoelen als je het in het buitenland probeert. De eerste kennismaking met een nieuwe omgeving is vaak een taxichauffeur. Deze ontmoeting kan uw eerste indruk van een verblijf in het land beïnvloeden. Hier belichten we vooral de eerste ontmoeting. Dat komt omdat de eerste ontmoetingen meestal plaatsvinden in “kwetsbare” situaties, zoals moe zijn, net het vliegveld verlaten en bagage dragen. Passagiers die onwetendheid voelen over de culturele en taalkundige diversiteit en geografie zien zichzelf als potentiële slachtoffers van taxi Amsterdam chauffeurs. Natuurlijk is dit in de meeste gevallen niet het geval, maar er is niets mis met voorbereid zijn.

Controleer voordat u op reis gaat (terwijl u nog thuis bent) het internet voor typische taxiserviceprijzen voor de stad waar u naartoe reist. U hoeft natuurlijk niet in details te treden, maar het is goed genoeg om een idee te krijgen van wat u gaat betalen. Kaarten van veel steden over de hele wereld zijn nu beschikbaar op internet, dus schat de afstand van de luchthaven naar uw hotel (als u met het vliegtuig reist). Maak uzelf vertrouwd met de namen van enkele taxibedrijven in uw stad en onthoud enkele van de namen, of op zijn minst hun logo’s en kleuren. Bedrijven die hun aanwezigheid op het web serieus nemen, zullen hun diensten waarschijnlijk goed krijgen.

Wanneer u zich in een situatie bevindt waarin u op zoek bent naar een taxi, heeft u waarschijnlijk uw handen vol en zullen taxichauffeurs u benaderen en vervoer aanbieden. Haast je niet om een keuze te maken. Zoek en neem contact op met taxichauffeurs wiens uiterlijk en voertuigen u het meeste vertrouwen geven. Betuig je respect aan de man en vraag om het geld van de chauffeur. U kunt overeenkomen om tegen een vaste of afgemeten prijs te rijden, maar u moet informatie krijgen over uw geschatte prijs en deze vergelijken met eerdere schattingen uit uw onderzoek. Vergeet niet de valuta op te geven waarin u wilt betalen.

Rijden op een vast tarief kost meer dan rijden op de meter, maar in de meeste gevallen neemt een taxichauffeur de kortste route naar uw bestemming. Controleer vooraf het contract en andere kosten (bagagekosten, tolgelden etc.). Geef de afgesproken prijs later niet op. De taalbarrière kan hier een rol spelen, dus gebruik pen en papier of zelfs je vingers als je niet op een andere manier kunt communiceren.

Wat de beveiliging tijdens de vlucht betreft, zijn de regels vrij standaard in alle delen van de wereld. Bewaar grote voorwerpen in de kofferbak van het voertuig en kleine tassen (documenten, kostbaarheden enz.). Het is handig om vooraf wat geld klaar te leggen en in je zak te stoppen, zodat je later niet op zoek hoeft naar je portemonnee. Neem ook kleingeld mee. Omdat taxichauffeurs helemaal niet lijken te zijn veranderd. Taxichauffeurs hebben het liefst dat je op de achterbank zit, dus respecteer dat (tenzij er meer stoelen zijn natuurlijk). Onthoud voor de zekerheid de naam en het kenteken van de taxichauffeur. Als je een gesprek aangaat, houd het dan bij lichte onderwerpen. In een taxi kan geen discussie over politiek gevoerd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *