• Mon. Dec 4th, 2023

Invisalign – Alles wat u moet weten over dit alternatief voor het rechttrekken van beugels

Byadmin

Mar 24, 2023

Als je een prachtige glimlach en rechte tanden wilt, maar niet de show van metalen beugels wilt, dan is invisalign de juiste keuze. Invisalign (vaak verkeerd gespeld als invisaline) bestaat uit een reeks doorzichtige trays, aligners genaamd, die speciaal zijn ontworpen voor uw tanden en alleen uw tanden. Nauwelijks zichtbaar en minder pijnlijk dan traditionele beugels, het is geen wonder dat er in het hele land al meer dan een miljoen mensen zijn die de behandeling hebben voltooid. Met behulp van geavanceerde 3D-computerbeeldvormingstechnologie geeft Invisalign uw volledige behandelplan weer, van de beginpositie van uw tanden tot de uiteindelijke gewenste positie. Dan wordt er een serie doorzichtige aligners op maat gemaakt voor jouw gebit. Deze ‘trays’ zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal.

Je wisselt elke 2 weken van aligners, waardoor je tanden beetje bij beetje bewegen. De gemiddelde behandeltijd is ongeveer een jaar, maar varieert afhankelijk van de ernst van uw zaak. Milde gevallen kunnen zelfs zes maanden lang Invisalign dragen! Dit is een groot pluspunt in vergelijking met metalen beugels, omdat metalen beugels doorgaans veel langer nodig hebben om de klus te klaren. Dit komt omdat je met metalen beugels ongeveer elke 6 weken naar je orthodontist moet komen om het metaal en de draden vast te zetten. Met invisalign verwissel je de lepels elke 2 weken, zodat tanden vaker bewegen en aanpassen. Dit maakt invisalign ook een stuk minder pijnlijk dan traditionele beugels, omdat je, omdat je zo vaak van blad wisselt, elke keer kleinere bewegingen kunt maken. Terwijl bij beugels ze minder vaak worden aangetrokken, dus je zult bij elke aanpassing veel tandbewegingen hebben, wat veel meer pijn veroorzaakt.

Alles wat u moet weten over Invisalign vindt u hier!

Het proces

Het invisalign-proces begint met uw eerste bezoek aan de orthodontist. Zodra u besluit om het te doen, zal uw orthodontist enkele vormen van uw tanden nemen. Dit is relatief pijnloos, maar niet het prettigste gevoel om dat kleverige spul in je mond te hebben. Het hele proces duurt minder dan 10 minuten, waarna uw orthodontist uw mallen naar Invisalign stuurt. Zodra ze uw mallen hebben, maken ze een video op maat die u bij uw volgende afspraak wordt getoond. Deze video laat zien hoe uw tanden na elke lepel bewegen en u ziet in feite het verschuiven van uw tanden van het begin tot het eindresultaat. Het is erg motiverend om te zien hoe je gebit er na voltooiing uit zal zien. Nadat u de video heeft goedgekeurd, kan het tot ongeveer drie weken duren voordat uw dienbladen arriveren.

Invisalign verzendt uw volledige pakket met lepels naar uw orthodontist, die vervolgens een afspraak met u maakt om u te leren hoe u uw eerste lepel moet plaatsen en verwijderen. Er zijn ook 2 dingen die mogelijk moeten gebeuren voordat u met uw invisalign begint. Dit is waar het belang van een echt goede orthodontist om de hoek komt kijken.

1- Bijlagen – Sommige gevallen hebben bijlagen nodig, dit zijn kleine doorzichtige bultjes die op uw tanden worden geplakt en met een lamp worden gehard. Het doel hiervan is om de aligners te helpen bepaalde tanden meer te verschuiven dan andere. Deze zijn schoon en meestal ongezien en worden verwijderd zodra uw invisalign-behandeling is voltooid.

2- Uw tanden vijlen – In sommige gevallen moet uw orthodontist uw tanden een beetje vanaf de zijkanten vijlen om ruimte te creĆ«ren voor uw tanden om te verschuiven (als uw mond overvol is). Invisalign stuurt ze een overzicht van welke specifieke tanden moeten worden gevijld en hoeveel van elke tand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *