• Wed. Oct 4th, 2023

Online winkelen – Hoe veilig is online winkelen?

Byadmin

Jul 4, 2023

Wanneer u uw eerste online aankoop doet, zijn er bepaalde beveiligingsvragen die beantwoord moeten worden. de beste shopper is een van de vragen die mensen die een aankoop overwegen blijven stellen. In dit artikel willen we verschillende beveiligingsproblemen behandelen:

 1. Hoe veilig is online winkelen?
 2. Staat uw online verkoper goed bekend?
 3. Hoe weet ik of een webpagina veilig is?

Dit artikel behandelt enkele van deze vragen om lezers te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over online winkelen. Online winkelen is zo veilig als u het zelf maakt. Wat ik daarmee bedoel, is dat je een beetje huiswerk moet maken over van wie je koopt. Dat betekent niet dat je veel rapporten over good guys en bad guys moet doornemen. Dat betekent dat u voorzichtig moet zijn en u ervan bewust moet zijn dat er enkele frauduleuze dealers wachten om uw bankgegevens in bezit te nemen. De informatie die ze nodig hebben om je af te zetten. Pas op voor dubieuze dealers en onbetrouwbare transacties. De meeste gerenommeerde online retailers hebben veiligheidsmaatregelen getroffen. In dit artikel vindt u verschillende manieren om deze acties verder te verifiëren.

 1. Staat uw online verkoper goed bekend?

Als u nieuw bent bij online winkelen, moet u eerst overwegen of de online verkoper een goede reputatie heeft voordat u besluit om te kopen. Een gemakkelijke manier om de reputatie van een detailhandelaar te controleren, is door contact op te nemen met het Better Business Bureau, of kortweg de BBB. Hier kunt u onze uitgebreide database met BBB-beoordelingen doorzoeken met behulp van verschillende methoden van winkelier-ID. Zoals:

 • Bedrijfs- of liefdadigheidsnaam
 • Soort bedrijf
 • Soorten liefdadigheid
 • Website adres
 • telefoonnummer
 • E-mailadres

Wanneer u zoekt op bedrijfstype, kunt u “Plaats en staat” of “Postcode” toevoegen om uw zoekopdracht rond een specifiek gebied te centreren. Kopers kunnen informatie vinden over eerdere klachten tegen webwinkels. Deze informatie helpt bepalen of een detailhandelaar een goede of slechte reputatie heeft en of hij klanten eerlijk behandelt.

Online retailers die al enkele jaren actief zijn en niet veel klachten hebben, zijn meestal betrouwbaar. Dit is meestal een groter online bedrijf. U kunt iets meer betalen voor geselecteerde artikelen, maar u kunt erop vertrouwen dat uw aankoop op tijd wordt geleverd.

 1. Hoe weet ik of een webpagina veilig is?

Identiteitsdiefstal kan enorme problemen veroorzaken voor online shoppers. U moet de beveiliging verifiëren van de server die wordt gebruikt om uw aankoop te voltooien. Een zeer eenvoudige manier voor online shoppers om te bepalen of een website veilig is of niet, is door het webadres boven aan de adresbalk van het scherm te scannen. Wanneer u inlogt op een website om daadwerkelijk een aankoop te doen, hebben beveiligde websites het voorvoegsel https:// en een “s” aan het eind, en onveilige websites hebben het voorvoegsel http.

U kunt dit testen door een beveiligde site te bezoeken met de naam (ssl.com. Voorvoegsel met www.). De URL in de adresbalk begint met “http” om aan te geven dat deze pagina niet beveiligd is. Klik nu op de link “Inloggen” in de rechterbovenhoek. U zult zien dat de URL is gewijzigd. Het begint nu met “https”. Dit betekent dat alle gevoelige informatie zoals ingevoerde gebruikersnamen en wachtwoorden worden versleuteld voordat ze naar de server worden verzonden.

Een andere standaard voor webbrowsers is om ergens in het browservenster een “slot”-pictogram weer te geven. Microsoft Internet Explorer geeft bijvoorbeeld een slotpictogram weer in de rechterbenedenhoek van het browservenster. Als een website onveilig is, zouden online shoppers moeten overwegen om klantrecensies op de website van de door hen gekozen detailhandelaar te controleren of een aankoop te doen via hun klantenservice. winkelier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *