• Mon. Dec 4th, 2023

Ontwerp voor het perfecte tuinhuisje

Byadmin

May 18, 2023

Een tuin is niet alleen een grasveld en een speelplaats voor thuis, maar het kan ook de perfecte locatie zijn voor een schuur waar u huishoudelijke artikelen kunt opslaan die in principe niet in de schuur worden gebruikt. Als onderdeel van de algehele uitstraling van het huis is het passend dat het tuinhuis er ook goed uitziet en niet gerelateerd lijkt te zijn aan het ontwerp van het huis.

Om volledig onopvallend te zijn, moet je je hovenier opleiding goed plannen en ontwerpen. Het schuurplan moet worden afgestemd op een ontwerp dat past bij de bruikbare ruimte in de tuin en de stijl van het huis. Bovendien moet het ontwerp van een tuinhuisje over het algemeen zijn doel dienen voor de eigenaar.

Hier zijn enkele basistips voor het bouwen van een tuinhuisje.

  • ruimte. Voordat u begint met het plannen van uw eigen schuur, heeft u al een schatting van de ruimte waarin uw tuinhuis zal worden geplaatst. Bepaal naast de beschikbare ruimte welk deel van de tuin u wilt plaatsen. Zorg ervoor dat u zich niet in de buurt van hoofdwegen bevindt om toekomstige routes niet te blokkeren.
  • indeling. Maak een lay-out van uw tuinhuisje op papier. Je hoeft hiervoor geen architect of ingenieur te zijn. Het basisontwerp van een tuinhuisje-achtige vorm zal alleen dienen als leidraad voor de timmerman of ontwerper die het schuurtje bouwt, dus dat zullen we ook doen. Als je er echt ingewikkeld over bent, kun je een ontwerper of architect inhuren om je magazijn te plannen.
  • ingrediënt. Neem in het bouwplan van uw schuur ook op welke materialen u mooi vindt voor uw tuinhuisje. De meeste zijn gemaakt van hout omdat hout wordt beschouwd als het perfecte materiaal voor een tuinhuisje. Afgezien van het feit dat bossen goedkoper zijn, passen de tinten groen en aardekleur ook goed bij de tuinomgeving die het gebied vult. Wel is het aan te raden om bepaalde delen van het tuinhuisje met hout te behandelen. Dit om te voorkomen dat ongedierte of huiswantsen het bos binnendringen.

Als u het zelf niet kunt, zoek dan iemand die deskundig en bedreven is in timmerwerk en het ontwerpen van schuren. Vind hooggekwalificeerde personen die uw tuinhuisje kunnen bouwen. Dit zorgt niet alleen voor een stevig tuinhuisje, maar bespaart ook tijd en materiaalgebruik.

eenvoudig ontwerp tuinhuisje

Gangbare ontwerpen voor tuinhuisjes zijn tegenwoordig onder meer A-frametypes en schuurtjes. Er zijn ook veel andere stijlen, zoals dierenschuren, saltbox-serres, theaters, huisjes, zwembadcabana’s of miniatuurversies van uw eigen huis. Buitenschuren kunnen worden uitgerust met veranda’s en andere accessoires. Kijk bij het bekijken van ontwerpen voor tuinhuisjes wat elke fabrikant te bieden heeft.

Voor garageboxen waar u speelgoedvoertuigen, fietsen, motorfietsen en zelfs auto’s wilt stallen, zijn er schuurkits verkrijgbaar in vele maten. Natuurlijk moet u bij het kiezen van voertuigen het aantal voertuigen in uw huishouden tellen. Doorgaans zijn garageloodsen ontworpen om autoreparatiegereedschap, onderdelen, benodigdheden en reinigingsapparatuur te huisvesten. Omdat garageloodsen worden gewaardeerd om hun interieurkwaliteit, zijn exterieurontwerpen meestal minimaal en simplistisch.

Ontwerpen van tuinhuisjes voor buiten voor voertuigen vereisen een sterke basis. U kunt kiezen uit platen van beton, sintelblokken, onder druk geïmpregneerd hout, baksteen of multiplex om de hele structuur te ondersteunen. De dakhoogte moet voldoende ruimte bieden voor mensen om in en uit te stappen, en de deuren kunnen enkel, dubbel of oprolbaar zijn. Ontwerpen van tuinhuisjes kunnen ramen bevatten om goede ventilatie in het schuurtje aan te moedigen. Een andere van de meest populaire ontwerpen voor tuinhuisjes is het bouwen van een oppot- of serreschuur. Net als garageloodsen, hebben buitenconstructies voor planten goede ventilatie nodig vanwege besproeiing, kunstmest, insecten en aarde. Het wordt aanbevolen om een plantenbak in de buurt van een waterbron te bouwen voor een betere functionaliteit en onderhoud van de leidingen. Kasopslag kan bestaan uit een werkbank, ophanghaken en planken voor tuingereedschap.

Als u een schuur plant die zal dienen als kinderkamer voor zaailingen en jonge planten en als broeikas voor orchideeën en gebladerte, wilt u kijken naar grotere ontwerpen voor tuinhuisjes. Het dak kan van kunststof of glas zijn. Het beste vloermateriaal voor een kas op maat is beton. Haken kunnen ook handig zijn voor manden en ladders. Elektriciteit is ook een noodzaak voor oppotloodsen en sanitaire voorzieningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *