De Magiër is de tweede kaart van de Grote Arcana van het tarotdeck. Het getal dat is gekoppeld aan de figuur van de tovenaar is één, aangezien hij staat voor de kracht van de schepping – de handeling van het nemen van het oorspronkelijke potentieel dat door de dwaas wordt vertegenwoordigd en het transformeren in iets van werkelijke substantie dat echt, waar en tastbaar is. De Magiër kan ook terecht worden vertegenwoordigd door de concepten goddelijkheid, magie en kracht van een buitengewoon krachtige variëteit.

Op een basisniveau vertegenwoordigt de tovenaar vele diepgaande en monumentale concepten langs de lijnen van wijsheid, kracht, actie en creativiteit. Net zoals de Dwaas alles te maken heeft met het aanvankelijke potentieel van veel dingen, gaat het bij de Tovenaar allemaal om dezelfde dingen die echt worden gemaakt en in verbazingwekkende beweging worden gebracht. De tovenaar heeft letterlijk de macht en deze macht kent geen grenzen of beperkingen. Hij is het kanaal voor alle oneindige wonderen van het goddelijke en het vat waardoor deze kracht in de wereld stroomt. Hij vertegenwoordigt ook de perfecte vereniging en balans van alle dingen – positief en negatief, schepping en vernietiging, enzovoort.

De tovenaar wordt traditioneel afgebeeld als een jonge, aantrekkelijke en geklede mannelijke figuur die een duidelijk air van vertrouwen en ‘weten’ over hem heeft. Het teken van het oneindige – of als alternatief de Heilige Geest – bevindt zich boven zijn hoofd en zijn riem heeft de vorm van een slang die zijn eigen verhaal verslindt, wat zowel de tijdloosheid als de almacht van de tovenaar benadrukt. In zijn rechterhand houdt hij een toverstok die naar de hemel is gericht, terwijl zijn linkerhand naar de aarde zelf wijst (“zo boven, zo beneden”). Hij staat meestal naast of achter een tafel waarop de symbolen van alle vier de tarotpakken zijn geplaatst. Een tuin van rozen en lelies groeit typisch op de voorgrond.

Het beeld van de Magiër als geheel is bedoeld om de verbinding van de mens met het goddelijke te symboliseren, evenals de verbinding van de aarde met de hemel erboven. Het herinnert ons ook aan de concepten van eenheid, eeuwigheid, aspiratie en alle manieren waarop deze concepten in het leven van de mens passen.

Als je de tovenaar ziet opduiken in een lezing, kan hij staan ​​voor de vraagsteller (als hij een man is) of voor iemand anders. In het geval dat hij voor de vraagsteller staat, zou het uiterlijk van de tovenaar kunnen betekenen dat de vraagsteller een periode doormaakt waarin hij zich behoorlijk charismatisch, geestig, krachtig of “op punt” voelt. Naast macht en creatie kan de tovenaar ook staan ​​voor verbale welsprekendheid en charisma, dus de vraagsteller kan gewoon een goede spreker zijn, een overtuigende verkoper, of misschien gewoon een persoon naar wie andere mensen luisteren, aangetrokken worden tot of hoog in het vaandel staan. groet.

Wanneer de tovenaar in een lezing voor iemand anders staat dan de vraagsteller zelf, is het waarschijnlijk een figuur met vergelijkbare kwaliteiten als de hierboven genoemde. De persoon in kwestie zou heel goed een charismatisch, magnetisch individu kunnen zijn, maar het is belangrijk op te merken dat hij net zo goed iemand kan zijn die bedriegt en zijn gave gebruikt om te overtuigen om duistere dingen te bereiken. De tovenaar kan ook mensen in bepaalde beroepen vertegenwoordigen – geneeskunde, wetenschap en uitvindingen om er maar een paar te noemen.

De goochelaar kan ook de onthulling van nieuwe ideeën en innovatieve nieuwe vergezichten signaleren wanneer hij verschijnt in een tarot-spread. De vraagsteller heeft misschien onlangs een baanbrekend nieuw plan voor een zakelijke onderneming bedacht, een mogelijke oplossing voor een dilemma, een fantastisch nieuw creatief idee of iets anders in die richting. De omringende kaarten en de positie waarin de tovenaar in de spread verschijnt, zullen de exacte aard van de onthulling beter definiëren en de vraagsteller adviseren over hoe verder te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *