Er zijn twee soorten stroomomvormers. Een daarvan is het soort dat wisselstroom omzet in gelijkstroom. Als u een apparaat heeft dat alleen met gelijkstroom kan worden gevoed, maar u het thuis of op de werklocatie moet gebruiken, veranderen deze omvormers de stroom van wisselstroom naar gelijkstroom en voeden ze 12v-producten. De andere soort, die we hier zullen bespreken, zijn het soort omvormers die gelijkstroom omzetten in wisselstroom. Ze veranderen de 12V-elektriciteit die u in uw voertuig heeft en zetten deze om in 110AC-stroom, zodat u dezelfde elektronica en andere producten kunt gebruiken die u normaal gesproken in uw stopcontacten zou steken.

Er zijn veel verschillende voordelen voor het gebruik van een wisselstroomomvormer. Als u veel onderweg bent en uw laptop moet gebruiken, kunt u uw omvormer aansluiten op de extra aanstekerpoort van uw voertuig en uw laptop aansluiten op een gewone stekker. Als u de batterijen van uw mobiele telefoon, iPod of ander elektronisch apparaat moet opladen, kunnen omvormers het werk doen.

Bij het kamperen is een wisselstroomomvormer om een aantal redenen van onschatbare waarde. U kunt uw koffiezetapparaat voor thuis meenemen en gebruiken terwijl u op de camping bent. ‘S Nachts kunnen ze worden gebruikt om lichten, een televisie en een dvd-speler aan te drijven, of wat je maar wilt meenemen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het meenemen van uw digitale camera, want als de batterijen moeten worden opgeladen, kunt u het pakket gewoon op de omvormer aansluiten en opladen.

Een wisselstroomomvormer kan ook handig zijn in geval van nood. Stroom omvormers kunnen enkele van de basisbehoeften van stroom voorzien als u ooit een stroomstoring in uw huis heeft. Ze kunnen helpen om lichten te laten werken, kachels aan de gang te houden en zelfs grote apparaten zoals een koelkast voor een korte periode van stroom te voorzien.

Er zijn enkele dingen die u moet weten over deze omvormers. Een daarvan is dat ze niet zijn zoals de gewone stroom in het huishouden, die bijna altijd onbeperkt is. Omdat een wisselstroomomvormer is aangesloten op de accu van een auto, vrachtwagen of camper, zal deze leeglopen. Je moet het gebruiken terwijl de motor draait, of in ieder geval genoeg vermogen in de accu hebben om het voertuig te starten. Een ander ding om te begrijpen is dat er veel omvormers van verschillende grootte zijn en dat u de juiste moet vinden voor uw behoeften. Er zijn bijvoorbeeld veel omvormers van 450 watt. Dit zijn kleine compacte units die in het dashboardkastje passen als ze niet worden gebruikt. Hoewel ze handig zijn, voeden ze geen grote apparaten zoals televisies en dvd-spelers. Ze zullen een oplader of een laptop van stroom voorzien, maar dit is het zo’n beetje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *